Onderhoudsbeurt

Een goed onderhouden caravan verlengt de levensduur van uw caravan en nog belangrijker, het bevordert de verkeersveiligheid. Ook komt u niet voor onaangename verrassingen te staan met een goed onderhouden caravan. Want op vakantie zit u natuurlijk niet te wachten op een defect aan uw caravan. Afhankelijk van het gebruik van uw caravan en het aantal kilometers wat u ermee rijdt, adviseren wij om minimaal eens in de twee jaar een BOVAG onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In de tussenliggende jaren kunnen we dan een BOVAG Caravan Check uitvoeren. Ook is het verstandig om regelmatig een vochtigheidsmeting en remmentest te laten uitvoeren. Zo gaat u goed voorbereid en veilig op vakantie!

BOVAG onderhoudsbeurt

BCA28 kan grote en kleine BOVAG onderhoudsbeurten voor uw caravan verzorgen. Wij beschikken over alle apparatuur voor het opsporen en herstellen van technische mankementen. Zo testen en controleren wij onder andere remmen, banden, trekrichting, onderstel, bedrading, gasleiding en afvoer. Alles wordt kritisch bekeken, vervangen, gerepareerd, afgesteld en gesmeerd. Wanneer alle punten van het onderhoudsrapport in orde zijn, krijgt u een BOVAG-sticker en weet u dat u weer veilig op weg kan.

Neem contact op

BOVAG Grote Onderhoudsbeurt

met BOVAG sticker en rapport

€ 329,-*/**

Voor dit onderhoud hanteren wij de BOVAG  criteria. U kunt ervan op aan dat uw caravan in zijn geheel nagekeken wordt. Wat doen wij zoal bij een grote onderhoudsbeurt en waar letten wij op?

 • Remmen worden afgesteld, remtrommels uit elkaar gedraaid en schoongemaakt.
 • Caravan ondergaat een remmentest.
 • Wiellagers mogen geen speling hebben.
 • Alles wat moet kunnen bewegen, wordt doorgesmeerd.
 • De verlichting wordt nagekeken.
 • Banden worden gecontroleerd op haarscheurtjes en leeftijd. Waar nodig zullen wij met u overleggen voor vervanging.
 • De banden worden standaard gevuld met stikstof.
 • Op cruciale plekken wordt een vochtmeting gedaan.
 • Schoonmaken van de binnenkant van de kachel.
 • Controle van de vlamverdelers van het gasstel.
 • Controle van kraantjes, boiler, koelkast, waterpomp, verlichting. (met water)
 • Controle op veiligheid en aarding van het elektrische gedeelte.

Kortom uw caravan wordt van binnen en buiten compleet nagekeken en gecontroleerd.

*Meerprijs tandemasser € 75,-.

**   Heeft u een wintercaravan? Dan rekenen wij een toeslag van € 75,-. Hiervoor controleren wij: het Alde systeem incl. vloerverwarming en vloeistoffen. Mocht uw caravan zijn uitgerust met een, oven, duocontrol of vriesbeveiliging wordt dit uiteraard ook getest.

Neem contact op

BOVAG Onderstelbeurt

met BOVAG sticker en rapport

€ 269,-*

Bij deze onderhoudsbeurt wordt het onderstel van uw caravan op dezelfde manier nagekeken als bij een grote onderhoudsbeurt. Uiteraard hanteren we ook hier de BOVAG  criteria. Zo gaat u ook met een kleine onderhoudsbeurt veilig met uw caravan de weg op.

 

*Meerprijs tandemasser € 75,-.

Neem contact op

BOVAG Caravan Check  met rapport

 € 119,-

Heeft u het voorgaande jaar een BOVAG onderhoudsbeurt laten uitvoeren dan kunt u het opvolgende jaar kiezen voor een BOVAG Caravan Check. Bij deze check wordt uw caravan gecontroleerd op veiligheid. Het is een grondige inspectie van alle vitale onderdelen van uw caravan. U ontvangt een keuringsrapport met de keuringspunten.

Neem contact op

Aankoopkeuring met testrapport

€249,-

Bent u van plan om een nieuwe caravan te kopen? Dan wilt u natuurlijk weten of u een goede aankoop gaat doen. Een aankoopkeuring met BOVAG-rapport kan u inzicht geven. Bij deze aankoopkeuring worden de onderstaande onderdelen nagekeken en gecontroleerd.

 • De banden, het chassis en de verlichting.
 • Het remmende gedeelte, zoals de losbreekreminrichting, oplooprem en hoes, remkabels enz. worden bekeken.
 • De stabilisator komt aan bod.
 • Er wordt ook een gasafpersing uitgevoerd om een eventueel gaslek op te sporen.
 • Op cruciale plekken wordt een vochtmeting gedaan.
 • Een uitgebreide vochtmeting waarbij de hele caravan tot in de kleinste puntjes wordt gecontroleerd kunt u voor extra zekerheid laten uitvoeren.
Neem contact op

Vochtmeting met BOVAG-rapport

 € 99,-

Vochtinwerking is het meest funest voor een caravan. Op tijd een vochtmeting laten doen kan veel ellende voorkomen. De caravan wordt van onder tot boven, achter tot voor en van links naar rechts gecontroleerd. Hierbij worden de richtlijnen van de BOVAG nauwgezet gevolgd. Heeft u een nieuwe caravan gekocht, dan is een vochtmeting vaak verplicht om aanspraak te kunnen blijven maken op de garantie.

Neem contact op

Remmentest met testrapport

€ 99,-

Bij BCA28 hebben we een speciale remmentestbank voor uw caravan. Op deze speciale remmentestbank wordt bekeken of uw caravan de juiste remkracht heeft. Want soms remt een caravan te veel of juist te weinig. Ook kan het voorkomen dat het ene wiel harder remt dan het ander; een remkrachtverschil. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Het mooie van onze remmentestbank is dat er op 10 kg nauwkeurig het gewicht van de caravan kan worden gewogen, zelfs van links en rechts afzonderlijk. Handig om rekening mee te houden bij het beladen van de caravan.

Neem contact op

Gasafpersing

€ 99,-

Uw gasleidingen van uw caravan controleren? Dat kan met een gasafpersing. Bij een gasafpersing wordt er druk gezet op het hele circuit. Op deze manier is het mogelijk om een eventueel gaslek op te sporen. Voor een veilig gassysteem is het belangrijk dat de gasslang en de drukregelaar aan de kwaliteit en leeftijdsnorm voldoen. Uiteraard wordt ook dit gecontroleerd door onze vakkundige medewerkers.

Neem contact op

Alle genoemde prijzen zijn exclusief benodigde materialen en extra arbeidstijd.